Warning: Illegal string offset 'orderby' in /home/galatipe/public_html/wp-content/plugins/custom-taxonomy-sort/custom-taxonomy-sort.php on line 329

De ce nutritie terapeutica?

| 22 mai 2014 | Vizite: 3.624.204 | 0 Comentarii

Warning: Illegal string offset 'orderby' in /home/galatipe/public_html/wp-content/plugins/custom-taxonomy-sort/custom-taxonomy-sort.php on line 329

Nutritie Terapeutica - nutritieterapeutica.roNutritia se refera la relatiile esentiale ale alimentelor pe care le mancam pentru sanatatea organismului nostru. Nutritia reprezinta cel mai important aspect al sanatatii umane asupra caruia avem control. Sanatatea incepe si se termina la nivel celular si atentia noastra trebuie concentrata asupra acestui fapt. Celulele noastre sunt cele mai mici unitati de viata ale corpului si fiecare dintre ele trebuie hranita corespunzator si constant, iar deseurile trebuie eliminate eficient.

Primul pas spre o noua abordare a sanatatii este sa intelegem modul in care alimentele au impact asupra starii noastre de nutritie si de ce.

Al doilea pas este acceptarea conceptului de individualitate biochimica. Suntem diferiti si unici, avem propriile cerinte speciale individuale, in functie de tipul corpului nostru, de trecutul nostru, placerile noastre, joburile noastre, nivelul nostru de stres si energia noastra.

In cazul in care ceva nu functioneaza pentru tine este din cauza ca nu e potrivit pentru tine !

In medicina naturista schimbarile de regim alimentar constituie modificarea esentiala a stilului de viata. Alimentele nu doar furnizeaza organismului combustibilul de care avem nevoie, ci poseda si o mare capacitate de a ne influenta starea de bine fizica si mentala.

Cu un regim alimentar de calitate si in cantitatea corecta, putem atinge cel mai inalt potential de sanatate, vitalitate si sa tinem boala departe de noi.

Tipuri de terapii naturale

FITOTERAPIE

Fara indoiala, fitoterapia este cel mai cunoscut tratament naturist, este o terapie tot atat de veche ca si istoria medicinei si totodata, deosebit de moderna prin numeroasele cercetari care se fac in domeniu. Aplicatiile cu tizane, pulberi, tincturi sau preparate farmaceutice mai complexe din plante medicinale se pot face atat pe cale interna, cat si pe cale externa.

AROMOTERAPIE

Aromoterapia a fost folosita ca remediu naturist din cele mai vechi timpuri cu rezultate miraculoase in tratarea unor afectiuni si este o ramura fitoterapiei. Se bazeaza pe utilizarea in scopuri terapeutice a uleiurilor volatile, care se mai numesc uleiuri eterice sau uleiuri esentiale si este un exemplu de reevaluare stiintifica a unor practici milenare. Acum mai bine de 5.000 de ani, egiptenii ardeau rasinile si esentele vegetale aromate in onoarea zeului Soare, iar parfumurile domneau alaturi de faraoni.

APITERAPIE

Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi ca remedii naturiste pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Apiterapia este una din terapiile naturiste traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului.

SUPLIMENTE NUTRITIVE

Contaminarea crescuta a aerului, apei si solului, alimentele modificate genetic, conservantii si substantele chimice artificiale din alimente, consumul crescut de droguri, alcoolul si cafeaua, sursele artificiale de iluminat, stresul constient si inconstient cauzat de o lume mult mai nesigura si cu un ritm mult mai alert, sunt factorii care nu doar stau in calea unei sanatati optime si a unui stil de viata sanatos, ci pot cauza si diferite boli. Ca atare, a devenit necesar consumul regulat de suplimente nutritive. Suplimentele nutritive naturale de calitate ajuta la contracararea efectelor devastatoare ale mediului la adresa sanatatii.

STIL DE VIATA

Stil de viata social
• Respecta normele de igiena colectiva
• Evita factorii nocivi, factorii de risc din mediu.
• Alege-ti cu grija prietenii.
• Invata sa ceri ajutor de specialitate pentru situatiile din viata ta.

Stil de viata personal
• Activitatea fizica – creste metabolismul, contribuie la scaderea greutatii corpului, tonifica musculatura, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, creste imunitatea.
• Pozitia corecta a corpului – suferintele coloanei vertebrale pot genera probleme de sanatate la nivelul intregului organism.
• Somn si odihna – mergi la culcare devreme si incepe-ti ziua inainte de rasaritul soarelui, aeriseste camera inainte de a dormi, imbraca-te lejer, sa ai perna potrivita, incearca sa ai ore fixe de somn, respecta orarul somnului, nu manca 4 ore inainte de a merge la culcare.

Sursa: NutritieTerapeutica.ro

Alţi vizitatori au ajuns la acest articol căutând:


Etichete: , , , ,

Asociat categoriei: Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *